Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Ambassadeur van #Opladers

Opladers zijn overal en soms weten ze het nog niet eens van zichzelf maar ontdekken ineens dat ze er energie uithalen. Zo ook moeder Maaike die samen met haar zoontje Mats (2jr) zich een jaar geleden aansloot bij de ouder en kind groep.

Nieuw in Brummen was haar insteek om andere ouders te leren kennen. Initiatieven kende ze al genoeg. Die vond ze op facebookpagina’s, Brummens Nieuws etc. en maakte daar ook gebruik van maar het échte contact met andere ouders bleef uit.

Als een moeder aangeeft hoog te zitten stelt Maaike (naast haar drie dagen werk) voor; ‘Ik heb nog vier dagen over dus genoeg tijd om andere kinderen op te vangen’.

Zoon Mats heeft een voorliefde voor dieren en daarom nam Maaike contact op met het ’t Goor om daar langs te gaan met andere ouders en kinderen om samen de dieren te voeren. Natuurlijk waren er moeders enthousiast genoeg om ook te komen met hun kind. Met een kan koffie en thee aan de picknicktafel werd de ochtend goed afgesloten. Zo groeit een netwerk bijna vanzelf en krijg ik als aanjager van #Oplades appjes van: ‘ik word hier zo blij van dat we dit kunnen doen zo!’ en ‘hier krijg ik energie van’. En dat is exact wat #Opladers wil versterken; het ondersteunen van elkaar op een manier dat beide partijen er energie van krijgen.

Even later komt er een bericht van haar voorbij op de Facebookgroep Eerbeekse en Brummense mama’s; ‘wie heeft er nog kleding over mt 92 voor een gezin uit Oekraïne dat in Brummen is komen wonen?’ Ondertussen heeft ze meer dan genoeg kleding opgehaald en sluit deze Oekraïense moeder zich ook aan bij de Ouder en kind groep.

De ideeën blijven bruisen dus binnenkort valt er vast weer een nieuw verhaal te schrijven over een initiatief van Maaike, die we wel ‘ambassadeur’ van #Opladers mogen noemen, want gisteren kwam er nog het appje van haar met: ‘zullen we binnenkort samen brainstormen voor nieuwe ideeën?’.