Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Over #OPLADERS

Moeder en dochter #opladers

Wat is #OPLADERS

Met het project #OPLADERS starten we een beweging vol energie. Het is voor jonge gezinnen makkelijk om even uit balans te raken. We willen allemaal het beste voor onze kinderen. Daarom willen we bouwen aan een krachtig netwerk om ze heen. Dit doen we door ouders meer met elkaar in contact te laten komen. Zo kunnen zij vragen rondom opvoeden en opgroeien met elkaar delen. Elkaar steunen en aandacht geven.

Vaak zijn het de kleine momenten die zo belangrijk zijn. Speelafspraakjes, de kinderen ophalen uit school, een keer mee-eten of helpen met het huiswerk, ook online. Dingen die weinig aanpassing van je dagelijkse leven vragen. Kleine momenten, die van grote waarde zijn. Voor een ander, maar zeker ook voor jezelf. Deze mensen noemen wij je #OPLADERS.

Naar elkaar omkijken geeft een positief gevoel. Je geeft en ontvangt energie! En je bent niet óf vrager, óf ondersteuner. Vaak ben je het allebei. Soms kun je zelf een steuntje in de rug gebruiken, en soms help je een ander. We willen mensen motiveren om juist béide rollen op te pakken. Zo ontmoeten ‘vraag en aanbod’ elkaar, ook buiten het al bestaande eigen netwerk om.

Waarom #OPLADERS

Een rijk netwerk is heel goed voor de ontwikkeling en het geluk van kinderen die opgroeien. Alle mensen die een rol spelen in de opvoeding horen hierbij. Van hun opa’s en oma’s en de buurvrouw tot de sporttrainer. Of de moeder van een vriendje of vriendinnetje. Met een opvoedvraag ga je misschien snel naar de huisarts. Of het consultatiebureau. Terwijl de mensen dicht om je heen vaak het antwoord ook weten.

Alleen, vragen om hulp is niet altijd even makkelijk. Soms weet je niet wat je moet vragen. Of aan wie. Of durf je niet omdat je denkt dat anderen geen tijd hebben. Je kent elkaar soms niet goed genoeg. En je wilt ook niet dat anderen denken dat je het niet goed doet.

Met #OPLADERS willen we dat veranderen. En iedereen aanmoedigen het gesprek met elkaar aan te gaan. Want hoe fijn is het dat je de zorg voor je gezin samen kunt delen? Dat geeft ruimte om aandacht voor andere dingen te hebben. Of gewoon even tijd voor jezelf te nemen en hernieuwde energie op te doen. We bouwen zo een omgeving waar mensen elkaar meer opzoeken, meer delen en meer helpen.

Wie zijn #OPLADERS

Iedereen is een #OPLADER. Je vindt ze dan ook overal. Gewoon, op de plek waar je vaak bent en elkaar ziet. Zoals op het schoolplein. Of bij de sportclub van je kind. Het project #OPLADERS start daarom op basisscholen en andere ontmoetingsplekken. De ene keer help je een handje. De andere keer helpt een ander jou.

Naast andere ouders, zijn er veel meer mensen die een #OPLADER kunnen zijn. Familie, vrienden, buurtgenoten, of de voetbaltrainer: zij kunnen allemaal onderdeel zijn van dat netwerk. Voor wie ben jij vandaag een #OPLADER? Neem eens contact op met onze ‘aanjagers’ Esther of Marleen en laat weten wat je kunt!

Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!

Samenwerkingspartner worden?

Stuur dan een mail naar de Aanjager van jouw gemeente!

Contact
Wat is #Opladers