Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Ouder & kind groep Brummen

Na jaren in Tanzania te hebben gewoond kwamen wij als gezin met twee jonge kinderen in Brummen terecht. Opzoek naar verbinding met andere moeders klopte ik aan bij The Villa de Maakplaats in Brummen. Zij herkende zich in het verhaal over het contact met ouders en als mooie aanvulling op hun programma en visie mocht ik hem daar organiseren.

Ouders zie je overal, in de supermarkt, bibliotheek, zwembad en op straat. Via een oproep op Facebook en aanspreken op straat had ik binnen de kortste keren een groep enthousiaste moeders bij elkaar. Wekelijk spreken we af en de Maakplaats faciliteert. Daarin staan we open voor elkaars ideeën. Zo kwam een moeder erbij dat het leuk is om met de kinderen naar de dierenweide te gaan. Ze belt de organisatie en we spreken daar een ochtend af. Zo komt binnenkort ook de bibliotheek langs om voor te lezen en organiseren we elk kwartaal een kinderkledingruil.

Alle ouders en kinderen van 0-4 jr zijn welkom. We nemen wat te drinken mee, bakken wat of nemen een gezonde snack mee en wisselen uit over alle daagse dingen. Uit deze veilige omgeving komen dan opvoedvragen naar boven waar we elkaar in kunnen ondersteunen.

Ook ervaren moeders steun van elkaar. Even eerlijk kunnen aangeven dat het afgelopen week zwaar was of herkenning horen in het verhaal van een ander. Soms heeft iemand een mooi boek gelezen waar interessante opvoedingsthema’s in naar voren kwamen. Dan volgt hierover een gesprek.

De Ouder & Kind groep gaat uit van de eigen kracht van de ouders en hun ideeën om deze vervolgens samen uit te werken.

Ouders in de groep halen nu ook steeds meer actieve steun uit elkaar. Even een helpende hand uitsteken, een middagje oppassen etc. We weten elkaar te vinden.

Interesse? App Fiona op 0610150183.