Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Bonus opa en oma

Herman en Jenny Schutte zijn een ouder echtpaar dat sinds een jaar zeker een keer in de week oppast op twee jonge kinderen. Ze hebben zelf geen kinderen of kleinkinderen. Via #OpladersHeerde hebben ze een soort van oma en opa rol gekregen.

Herman: “We waren al vaker een soort bonus opa en oma geweest voor kinderen. Dat was ons goed bevallen. Toen we in het lokale huis-aan-huis blad een oproep zagen om op te passen, hebben we ons hiervoor aangemeld bij Linda Seinstra van #Opladers. Na een kennismaking met haar en een uitleg, vond een eerste ontmoeting met het gezin plaats. Het ging om een gezin met twee meisjes. Hun hulpvraag was of wij af en toe op de kinderen konden passen zodat zij wat tijd voor hunzelf hadden. Dat doen we inmiddels meer dan een jaar en tot op heden gaat dat heel goed. Wij vinden het erg leuk om te doen en de meisjes hebben er ook plezier van. Als ze bij ons zijn doen we van alles zoals knutselen, gezelschapsspelletjes, wandelen, zwemmen en soms gaan we naar speeltuin. Ook heeft een van de meisjes al een keer bij ons gelogeerd. Je krijgt een goede band met elkaar en de kinderen vinden het steeds leuker om bij ons te komen. Voor ons is het echt een opa en oma-gevoel. En zo worden we in de familie ook genoemd, de extra opa en oma. We worden veel betrokken bij de familie zoals verjaardagen en het halen van een zwemdiploma. Het brengt ons veel en tegelijkertijd heb je ook het gevoel hebt dat je iets kunt betekenen voor dit gezin doordat zij zich kunnen opladen als de kinderen bij ons zijn. We hebben het gevoel dat we echt iets bijdragen waar we zelf ook veel plezier aan beleven.

Zoals het er nu naar uitziet gaat dit nog jaren door want het is zo leuk om te doen. En het klikt gewoon goed.” #opladers