Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Natascha is moeder van Marlo (4 jaar), Jhené (1,5 jaar) en Nayra (5 maanden). Een trotse vrouw en moeder met persoonlijkheid, die zichzelf openstelt en naast al het mooie in het ouderschap ook het mindere mooie naar buiten durft te brengen. 

In 2021 is Natascha in Lochem komen wonen, waar haar moeder al woonde en waar Natascha voelde ook graag te willen zijn; oma in de buurt en dus ook een helpende hand die ze als werkende mama wel kon gebruiken, ze had immers nog geen netwerk in het Lochemse. Omdat Natascha in de corona periode in Lochem kwam te wonen, waar ze nog geen netwerk had, merkte ze op dat ze zich eenzaam voelde. Ze is van nature ondernemend, positief, houd van leuke dingen doen met en zonder de kinderen. Ze kon na de geboorte van haar tweede kindje dan ook minder goed haar draai vinden. Toch voelde ze dat ze beetje bij beetje meer energie kreeg en dingen wilde gaan ondernemen. Toen Natascha bij het consultatiebureau van Yunio sprak met een jeugdverpleegkundige Bo, gaf Bo aan dat er meer (alleenstaande) moeders in Lochem zoekende waren en er een beweging is in het Lochemse ´#Opladers´, dat ouders met elkaar in verbinding brengt. Natascha was direct enthousiast en stond open om de andere (alleenstaande) moeders te ontmoeten. 

De ontmoeting in De Huiskamer – Nadat er contact was geweest met de andere twee alleenstaande moeders, konden we eindelijk samenkomen en is er gekozen voor de locatie: Ouder- en Kind café ´De Huiskamer´ in Lochem. Sandra Boogert is hier de coördinator en wordt blij wanneer ze ouders en kinderen kan samenbrengen en leuke activiteiten met ze kan ondernemen, waar ook ruimte is voor het aangaan van gesprekken met elkaar. Een voorbeeld van een plek waar #Opladers ouders graag ontmoet en met ze in gesprek gaat over het ouderschap. Geweldig om te zien dat deze ontmoeting meer dan een succes was; Natascha had een klik met één van de andere moeders en ze spraken al snel vaker af. Ook vond Natascha het initiatief de Huiskamer zó mooi, dat ze er tegenwoordig regelmatig te vinden is en ook andere ouders enthousiast maakt. Een ware ambassadeur voor de beweging #Opladers en De Huiskamer! 

Ambassadeur- Natascha is het voorbeeld van hoe we elkaar als ouders een handje kunnen helpen, elkaar dat luisterende oor kunnen bieden. Ze durft haar eigen regie te pakken en ook de moeilijke thema´s bespreekbaar te maken. Dat doet ze in de Huiskamer, maar ook op andere plekken, zoals het schoolplein. Ze is erg betrokken bij allerlei schoolse activiteiten en initiatiefnemer voor activiteiten in de buurt. Juist omdat ze blij wordt van het samenbrengen van mensen. Zo heeft ze bijvoorbeeld contact met Lochem Doet (de plek voor vrijwilligerswerk in Lochem) om te kijken of er iets gecreëerd kan worden in de wijk, zodat nog meer kinderen fijn buiten kunnen spelen en de ouders met elkaar in contact kunnen komen. Ook hoopt ze de komende periode zelf van betekenis te kunnen zijn voor andere gezinnen, zoals vanuit #Oplaadgezinnen. Natascha is het voorbeeld van een moeder die zelf hulp kan en durft te ontvangen en de ruimte heeft om steun aan anderen te geven. Inmiddels is haar netwerk vergroot, zit ze lekker in haar vel en wil ze aan andere ouders meegeven dat het belangrijk is om jezelf niet te verliezen en te vergeten! Selfcare is heel belangrijk en nodig volgens Natascha; – ´Ik geniet ervan om alleen een rondje door de stad te doen en ergens een kopje koffie drinken´-