Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Relaxte mama´s & blije kinderen

Mama Nadine (moeder van 2 jongens: 2 en 5) en ik, mama Monique (van een dochter van 2,5), kennen elkaar als docent van Stroom & Stilte. We waren allebei toe aan een zenmoment voor onszelf. Hanneke van Zenjezot kon ons dit bieden, maar we wisten allebei nog niet goed hoe dit te plannen: Hanneke is op dinsdag aan het masseren bij diezelfde yogaschool, maar dan zijn Nadine en ik allebei met onze peuter thuis.

Totdat ik bedacht: ‘Maar dit is waar #opladers over gaat! We kunnen natuurlijk gewoon op elkaars peuter passen. We hoefden onszelf helemaal niet in allerlei bochten te wringen met het verzetten van werkdagen of oma’s in laten vliegen, nee – we konden elkaar helpen. Als mama’s. Als mama’s die allebei aan opladen toe waren.
En in dit geval was de drempel om Nadine te vragen natuurlijk best laag: ik zou immers meteen ook aanbieden op haar peuter te passen. Want ook ik ken dat als de beste: geven is makkelijker dan ontvangen. Maar nu deze eerste stap gezet is, is het ook makkelijker een volgende keer hulp te vragen. Om even op te laden.