Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Oudernetwerk Lochemse Mama’s

Hi, ik ben Phylicia! Mama van Olivia, vriendin van Niek en initiatiefnemer van Lochemse Mama’s.

Ik was zwanger van Olivia toen Corona zijn intrede deed. Dit betekende geen (zwangerschapsproof) feestjes, geen terrasjes met vriendinnen, maar ook geen mogelijkheden meer om andere mama’s to be te ontmoeten. Gelukkig mochten we richting het eind van mijn zwangerschap steeds meer en begon ik met 29 weken met zwangerschapsyoga bij Kyoko. Naast dat dit fysiek erg fijn was, heb ik ontzettend leuke mama’s (toen nog to be ontmoet). Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben we nog steeds vrijwel dagelijks contact. Van hele persoonlijke verhalen zoals de kwaaltjes na de bevalling tot vragen over babyvoeding. Alles komt voorbij. Het laagdrempelige en veilige gevoel van “lotgenoten” deed (en doet) mij zo goed dat ik dit ook graag voor andere mama’s wilde opzetten.

Met dit idee ben ik naar het consultatiebureau gegaan en via hen in contact gekomen met Esther van #OPLADERS. Na een telefonische kennismaking merkte we dat onze ideeën en ambities op elkaar aansloten en zijn we verder gaan kletsen tijdens een wandeling door het mooie Lochem. Hier spraken we o.a. over dat het zo fijn kan zijn om andere moeders (en vaders) te ontmoeten en je verhaal te delen of je vragen te stellen. We wilden iets gaan opzetten om dit te realiseren!

Al snel namen we actie en zaten we nog geen maand later met 10 mama’s te brainstormen bij Beleefboerderij de Kleine Carrousel. Een deel van de mama’s uit mijn netwerk en een deel vanuit Esther haar netwerk als aanjager van #OPLADERS. Zo fijn dat we een groep enthousiaste mama’s bij elkaar wisten te krijgen! En ook zo snel!

Inmiddels hebben er een aantal brainstormsessies plaatsgevonden en is het netwerk Lochemse Mama’s ontstaan! Wij organiseren events, maar ook (informatieve) bijeenkomsten. Dit doen wel lokaal, in samenwerking met lokale ondernemers.

Het doel van Lochemse Mama’s is om moeders (en vaders) met elkaar in contact te brengen. Wij willen het eerlijke verhaal met elkaar delen, er voor elkaar zijn en elkaar verder helpen. Laagdrempelig en in een veilige omgeving. Geen oordelen, geen verwijten. Soms met een traan, maar we sluiten altijd af met een lach!

Esther (en #OPLADERS) heeft een belangrijke rol gespeeld in het opzetten van Lochemse Mama’s. Zij bracht ons samen, faciliteerde onze sessies én schakelt als aanjager met de gemeente en andere instanties.

Lochemse Mama’s organiseert op 10 oktober (in de week van de opvoeding) het Ouder & Kind Festival op de Beleefboerderij de Kleine Carrousel in Laren! Zien wij je daar? www.lochemsemamas.nl of volg ons op instagram. #opladers