Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Ontmoet elkaar bij Kinderboerderij Eerbeek

Nieuw in Eerbeek en net moeder geworden, dat lijkt een lastige fase. Hoe kom je dan in contact met andere moeders en waar vind je elkaar? Malou ging niet bij de pakken neerzitten en sloot aan bij een appgroepje moeders in Apeldoorn. Daaruit bleek dat er nog meer moeders in de omgeving Eerbeek woonden. De drang om meer contact te hebben in de buurt bleef.

Dapper posten ze een oproep op een Eerbeekse Facebookgroep: ‘deze baby van 9 maanden jong zoekt andere baby’s van ongeveer deze leeftijd voor playdates!
Ik ben pas net verhuisd naar Eerbeek en ken hier vrijwel geen mensen die ook jonge kinderen hebben’.

Hier kwamen meer dan 30 reacties op over wat een goede oproep dit was en dat meer moeders dit herkenden. Ook het Stichting Welzijn Brummen (SWB) reageerde op de oproep om even in contact te komen. #Opladers was in die tijd nog niet gestart maar toen het wel gestart was kreeg ik bericht van het SWB over Malou. We belden meteen en ze werd dan ook direct enthousiast van de ouder en kind groep Brummen. Diezelfde week sloot ze al aan en sindsdien is ze er met haar zoontje wekelijks te vinden.

In Eerbeek bleek nog geen ‘ouder groep’ te zijn, een groot gemis volgens Malou. We spraken af en met een ijsje bij het fontein, borrelde de ideeën op. Waarom niet iets organiseren op de kinderboerderij van Eerbeek? Een prachtige locatie.
Samen belden we de Kiboe Kinderboerderij en die waren direct enthousiast. De groep ouders en kinderen, opa’s en oma’s was snel gevonden.

We werden ontvangen met koffie en thee en kregen een rondleiding op de boerderij buiten de openingstijden. Dit sluit beter aan bij de slaapjes van de kinderen. Ook de kinderboerderij was enthousiast over het idee en vanaf nu kunnen we daar altijd terecht met een groep ouders en kinderen. Juist de combinatie van dieren, spelen en kletsen zorgt voor veel mooie ontmoetingen en enthousiaste mensen. Malou neemt nu de organisatie rondom de speelgroep op de kinderboerderij op zich en is daarnaast ook actieve moeder rondom het organiseren van het Ouder & Kind festival.