Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

#Oplader Anita

We zitten een beetje onwennig bij haar aan de keukentafel. Zij en haar man hebben aangegeven een #Oplader te willen zijn voor een kindje. De moeder van dit kindje en ik zitten nu aan de koffie in de keuken van dit hartelijke echtpaar om kennis te maken.

Terwijl er over en weer gepraat wordt over het huis, de huisdieren, zorgen om oudere ouders bedenk ik dat er veel moed voor nodig is om als moeder te zeggen dat het je niet altijd lukt om alle ballen in de lucht te houden. Om te melden dat je het fijn zou vinden als een ander je daarbij zou willen helpen.

Deze moedige moeder heeft dat lef. Wie wil mijn kind zo nu en dan opvangen zodat ik op adem kan komen en ook extra tijd aan mijn andere kinderen kan besteden? Power vrouw, denk ik.

Aan deze keukentafel zie ik het echtpaar glimmen. Er komt een jong kind bij hen spelen. Iemand met wie ze kunnen wandelen en knutselen. Alsof ze een kleinkind hebben, net als hun kennissen en familie. Het is een prachtig kind. Moeder laat trots een foto op haar telefoon zien. Drie mensen hier aan tafel helemaal vertederd door dit kind.

Deze mensen laden elkaar op. Moeder krijgt even rust maar ook energie omdat dit echtpaar ook trots zijn op haar kind. Er misschien wel van gaan houden. Dit echtpaar heeft op gezette tijden weer een jong kind in huis. Dat brengt weer reuring en vrolijkheid. Hoe leuk is het toch om een #Oplader voor iemand te zijn.