Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Ouder & kind festival jaarlijks terugkerend event

Met ruim 450 bezoekers was de tweede editie van het Ouder & Kind festival zondag in Brummen weer een succes. Het festival bij Maakplaats The Villa stond geheel in het teken van opvoeden en opgroeien in de gemeente Brummen. Alle leeftijden waren volop vertegenwoordigd.

Bij binnenkomst werd je op de hoogte gebracht van het veelzijdige programma met keuzes uit diverse workshops, sport, spellen en creatieve activiteiten. Voor de kinderen was er een stempelkaart voor een ijsje, schminken, popcorn maken boven het kampvuur en meer.

Of je nu al je energie wilde inzetten tijdens een competitief spel, kennis wilde maken met een nieuwe sport of creatief aan de slag wilde in een van de lokalen van de Maakplaats, voor alle leeftijden was er genoeg te doen. Als afwisseling kon je je even heerlijk terugtrekken door te luisteren naar een verhaal of zitten op een van de gezellige plekjes.

Rondom de Maakplaats was van alles te beleven. Aan de voorkant was er een festivalmarkt met een kleding, speelgoed en boeken ‘give away’. Doel hiervan is de kleding die je niet meer nodig hebt te doneren en vervolgens weer te pakken wat je kunt gebruiken. De andere marktkramen boden inzicht wat Brummen zoal te bieden heeft aan activiteiten.

Het festival, dat mede mogelijk werd gemaakt door de Gemeente Brummen, werd afgetrapt doordat wethouder Ingrid Timmer met pijl en boog op een ballon schoot.
Zo’n 50 vrijwilligers hebben dit festival tot een succes weten te brengen’, aldus Frederique Visch van Maakplaats The Villa. ‘Ook de kinderen van de Villa hebben hard gewerkt aan deze dag. Zo stonden de jongeren van de tienergroep in de caravan om koffie en thee te schenken en hielpen ze met  schminken’.
Te zien was dat het festival met zorg was voorbereid met zelfgemaakte wegwijzers, versierde posters en creatief gemaakte prullenbakken.

Op verschillende plekken ontmoetten mensen elkaar en ontstonden gesprekken. ‘Op zo’n festival leer je ook nieuwe mensen kennen’, geeft Fiona Vloet van #Opladers aan. ‘Bij het grootbrengen van kinderen heb je elkaar nodig. Het is fijn om een netwerk om je heen te hebben om mee uit te wisselen, elkaar te helpen en om samen dingen te ondernemen’.

Dat sommige gezinnen de hele dag bleven was een teken dat er genoeg te doen was om je de hele zondag te vermaken.

Maakplaats The Villa en #Opladers organiseerden het festival samen met een groep betrokken ouders. Na de eerste editie in november vorig jaar was het niet de vraag óf er een vervolg ging komen maar wanneer. Fiona geeft aan dat het proces van brainstormen en creëren met de ouders ook al heel waardvol was.

De organisatie kijkt nu al uit naar volgend jaar om weer een spetterend festival neer te zetten met weer een groep enthousiaste ouders.