Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

In het Tjark Riks Centrum Eerbeek wordt een nieuw initiatief gestart; ‘het oudercafé’. Een samenwerking van Stichting Welzijn Brummen, #Opladers en een enthousiaste groep moeders. “We misten verbinding met mensen die in dezelfde levensfase zitten”, aldus moeder Malou. “Daarnaast is fijn om elkaar ook soms ook even te spreken zonder kinderen erbij” vervolgt ze.

Ruth Frederiks (Stichting Welzijn Brummen) en Fiona Vloet (#Opladers) hadden al langere tijd het idee om iets te creëren voor de ouders in Eerbeek. “Een plek waar ouders samen kunnen komen en gezellige dingen met elkaar kunnen organiseren maar waar ook ruimte is om hun verhaal te delen of even op te laden na een dag” volgens Ruth. Fiona vult aan dat het waardevol is dat dit met ouders opgericht wordt en hen het eigenaarschap te geven.

Al snel sloten zich vijf moeders aan die het Ouder café verder willen opzetten en uitdragen.  “We noemen het bewust een oudercafé, omdat we graag willen dat iedereen zich welkom voelt”.

Alles wordt door de ouders zelf gedaan. Zo ontwierp een creatieve moeder het logo en de flyer, vind een andere moeder het leuk om het online gedeelte op zich te pakken en een ander bakt graag de taartjes voor de eerste bijeenkomst. Zo doet iedereen iets waar die blij van wordt.

Tijdens het oudercafé gaat het niet alleen over luiers of slecht slapen. “Met een kleine high tea en spelletjes maken we de eerste keer kennis met elkaar” vertelt Fiona.  “We praten over het ouderschap, je bent allemaal ouder dus dat is wat je verbindt.”

Maandelijks zal er een andere activiteit worden georganiseerd in het café. Zo zal er in de tweede bijeenkomst geschilderd worden met ecoline. Hier staat dan een kleine vergoeding tegenover zodat de spullen ingekocht kunnen worden.

Ondertussen zijn de moeders al aan het nadenken over de volgende bijeenkomsten. Zo zullen er ook informatiebijeenkomsten worden georganiseerd over bepaalde thema’s. “Ook zijn wij erg benieuwd wat voor ideeën anderen ouders hebben”, geeft moeder Maartje aan. “Daarom laten we bewust nog de invulling een beetje open”.

Ook aansluiten?

11 december is de eerste bijeenkomst van 19:30-21:30. Kosten 2euro incl. koffie en thee. 15 januari staat in het teken van ‘kunst met ecoline’. Kosten hiervoor zijn 5 euro. Aanmelden kan via hetoudercafe@hotmail.com of via het_oudercafe op instagram.