Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Op naar een groter netwerk

Al wandelend maakten moeder Regina en #opladers kennis met elkaar. Regina is zich bewust van haar kleine (informele) netwerk en wil daar graag iets aan doen. Voor haarzelf, omdat ze zin heeft om andere mensen te ontmoeten, maar ook voor het gezin. Regina is moeder van twee dochtertjes en zou het fijn vinden om als moeder een keer op iemand te kunnen terug te vallen en daarnaast ook iets voor een ander te kunnen betekenen. En laat nou net dat, die wederkerigheid, belangrijk zijn binnen de beweging #opladers. 

Regina en #opladers hebben inmiddels meerdere gesprekken met elkaar gehad over de dingen die energie geven (welbevinden van ouders) en waar kansen en mogelijkheden liggen om het netwerk van Regina en haar gezin te vergroten. Inzoomen op wat al wel goed gaat geeft energie en dat is ook precies wat we doen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat #opladers mee ging naar de basisschool om het oudste dochtertje van Regina op te halen. Al snel werd duidelijk dat Regina best snel contact maakt op het schoolplein, ook al is dit soms wat ongemakkelijk en/of spannend geeft ze aan. De aanjager spiegelt het moment van op het schoolplein en ziet een glimlach verschijnen bij Regina; dit lukt haar dus al, een mooi bewustwording moment. 

Eenmaal op de terugweg naar huis, hand in hand lopend met het oudste dochtertje van Regina, werd ook de aanjager weer bewust; dit zijn de momenten die er toe doen en waarom het zo belangrijk is dat we het meer normaal gaan vinden om ons kwetsbaar op te stellen en te praten over hoe we als ouder in ons vel zitten en we hier iets binnen het ´normale´ leven, binnen het informele netwerk, aan kunnen doen. We kunnen elkaar helpen en dat steuntje in de rug geven, wanneer we het maar laten weten aan elkaar. 

Oh ja….de kers op de taart was toch wel dit prachtige cadeau wat de aanjager kreeg van het dochtertje van Regina.