Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Na groot succes van het eerste Ouder & Kind festival zal zondag 17 september de tweede editie in de gemeente Brummen plaatsvinden!

 

Ongeveer 500 ouders, kinderen en andere geïnteresseerden bezochten vorig jaar het eerste Ouder& kind festival in de gemeente Brummen. Het was een vrolijke happening op het terrein bij maakplaats The Villa. Er was voor iedere wat wils: een springkussen, ballenbak, kampvuur, broodjes bakken, ezels knuffelen, yoga, toneelspelen, creatief aan de slag gaan met verschillende materialen en overal gezellige zitjes en plekken om elkaar te ontmoeten. De festivalsfeer zat er goed in en het weer werkte ook mee!

Het ouder & kind festival is een initiatief van #Opladers in samenwerking met maakplaats the Villa in opdracht van gemeente Brummen. Met meer dan 60 vrijwilligers is er een mooi programma opgezet om alle bezoekers te vermaken en te verbinden. Maakplaats the Villa beschikt over verschillende lokalen waar de creativiteit van kinderen flink gaat stromen. En dat uitte zich op het festival in de creatie van allerlei kunstwerken: van een mooie kaars tot een breiwerkje tot een kunstwerk gemaakt van onderdelen van elektrische apparaten. Gedurende de hele dag was het een drukke aanloop van groot en klein en was het een vrolijke boel.

 

Het enthousiasme van de bezoekers galmde nog lang door de straten van gemeente Brummen.

Geen wonder dus dat er een tweede editie zou komen. Op zondag 17 september zal het festival voor de tweede keer plaatsvinden en het beloofd weer een mooie dag te worden! Het programma zit boordevol leuke creatieve, avontuurlijke, ontspannende activiteiten en workshops voor ouder & kind en er zal een heuse markt zijn waar verschillende lokale partijen vertegenwoordigd zijn en hun spullen aanbieden.

Een uniek element zal de kleding en speelgoed “Give away” zijn. Na het succes van de kleding- speelgoedruil van vorig jaar wordt deze dit jaar nog grootser en professioneler aangepakt, zodat er echt alleen maar mooie, schone en bruikbare spullen aangeboden worden. En het moet ook duidelijk zijn dat het geen ruil is maar een Give away, zegt de organisatie. Alles in de kraam mag meegenomen worden; heb je iets nodig en zie je iets leuks neem het mee!

Om alles goed te stroomlijnen zullen er in de aanloop naar het festival 4 inlevermomenten gepland worden op toegankelijke locaties verspreid over de gemeente.

Frederique Visch: ‘Vorig jaar hadden we zoveel kleding aangeboden gekregen, wat natuurlijk superfijn was, maar het was ook een behoorlijk uitzoekwerk, dat willen we dit jaar voorkomen vandaar de verschillende inlevermomenten. Daarnaast is het ook erg leuk voor de verbindende factor binnen de gemeente om het festival nog meer onder de aandacht te brengen bij alle inwoners!’

Voor de “Give away “ zullen er verschillende kramen op maat ingericht worden zodat het voor ouders gemakkelijker is iets te vinden voor zijn/ haar kind. Fiona Vloet: ‘ Een leuke toevoeging voor komende editie is dat we ook zwangerschapskleding en volwassen kleding willen aanbieden. Het is een mooi principe vanuit de duurzaamheidsgedachte en tevens leuk om iemand anders blij te maken met iets wat jezelf niet meer nodig hebt of gebruikt!

De kleding en spullen zijn gratis mee te nemen maar mochten mensen een bijdrage willen leveren aan het festival dan kan dat door een donatie te doen in de daarvoor bestemde geldpot.’

Eline Nieboer: “We hopen weer op mooie kleding voor jong en oud en het lijkt ons erg leuk om iedereen tegen te komen tijdens de inlevermomenten en op het festival! Dus zoek je kledingkast uit en kom gezellig langs!”

 

Voorwaarde voor inleveren:

Volwassenen, zwangerschaps- en kinderkleding

De kleding dient in goede staat te zijn! Graag schoongewassen en opgevouwen in maximaal 1 kleine doos of grote tas/shopper aanbieden. Let op: Geen kleding in vuilniszakken aanbieden; dit kunnen wij niet aannemen.

De kleding wordt direct bekeken en geselecteerd. De artikelen die niet in aanmerking komen, om welke reden dan ook, krijg je weer retour.

De kleding zal op maat aangeboden worden op de markt tijdens het festival. De kleding die niet meegenomen wordt zal gedoneerd worden aan een goed doel.

Met enkele bijzondere kledingstukken zal de organisatie (bij genoeg animo) een kledingtas vullen om een ´Brummense Clothing Loop´ te starten. Dit initiatief draagt bij aan verbinding.

 

#Opladers

Het festival is een initiatief van #Opladers. Waarvan Fiona Vloet de aanjager is in de gemeente Brummen. Zij is als jonge moeder de drijvende kracht achter het festival. ‘Als jonge vader of moeder heb je heel wat ballen in de lucht te houden. En dan is het leuk om in een ongedwongen sfeer te kunnen verbinden met andere gelijkgestemden. Op een plek waar de kinderen zich samen kunnen vermaken en ouders elkaar kunnen ontmoeten’.

Samenwerking met Maakplaats the Villa
#Opladers werkte voor dit festival samen met Maakplaats the Villa en dat zal dit jaar weer zo zijn. Sterker nog; er zal een nog groter deel van het terrein van The Villa in beslag genomen worden op 17 september! Oprichtster Frederique Visch van the Villa ziet dat #Opladers en de Villa elkaar mooi aanvullen. ‘De Villa is er voor kinderen en jongeren, #Opladers is er voor ouders, als je dat samenbrengt, ontstaan er mooie dingen, zoals dit festival.’ Op woensdag- en donderdagmiddag kunnen kinderen vanaf 9 jaar bij de Villa timmeren, naaien, schilderen, sporten, hutten bouwen en nog veel meer van deze activiteiten zullen ook terug te vinden zijn op het festival. Ook hoopt ze weer op de inzet van de oudste kids van The Villa; die hebben tijdens de eerste editie zo hard en leuk meegeholpen. Daar was ik ontzettend trots op!’.

 

Inleverdata en plaatsen waar de kleding kan worden gebracht:

Vrijdagochtend 23 juni

Tijdstip: 9.00 -11.00

Maakplaats The Villa Zutphensestraat 196, 6971 EV Brummen

 

Woensdagmiddag 30 augustus
15:00-16:30 ‘t Buurthuis Leuvenheim

Adres: Arnhemsestraat 117 Leuvenheim

 

Zaterdag ochtend 15 juli

10.00- 11.30 Tjark Riks Centrum

Adres: Derickkamp 2A, Eerbeek

 

Woensdagmiddag 6 september

13.30- 15.00 Kindcentrum de Vossestaart

Adres: Dorpsstraat 40 Hall

 

Mocht geen van deze momenten uitkomen maar je hebt wel leuke spullen neem dan contact op met: Eline Nieboer: 06-16891669 dan krijg je een persoonlijk inleverpunt toegewezen.

Doe je iets leuks voor kinderen en ouders of wil je graag bijdragen aan het festival? Dan komt de organisatie van het festival ook graag met je in contact!

 

Gratis entree

Het festival vindt plaats op zondag 17 september van 11:00 tot 16:00 uur bij Stichting Maakplaats The Villa aan de Zutphensestraat 196 in Brummen. Entree is gratis, mede met dank aan een bijdrage vanuit de gemeente. Blijf op de hoogte via de socials, maakplaatsthevilla.nl en mijnopladers.nl/gemeente-brummen/