Vragen rondom opvoeden met elkaar delen, hulp aanbieden en vragen
#OPLADERS contact

Open Dag Festival bij de Nettelhorst

Op zaterdag 25 juni organiseerden een groep ouders en leerkrachten van Dalton basisschool Nettelhorst een Open Dag Festival op het ruime buitenterrein van deze kleine school in Lochem. Omdat het leerlingenaantal wat terugloopt wilden zij deze school onder de aandacht brengen bij een breed publiek, en dat is gelukt! In amper twee weken tijd zette deze groep mensen een waar festival op, met allerlei leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Er was een springkussen, een draaimolen en er stond een circustent op het veld. Er werden workshops gegeven door ouders en externen die deze school een warm hart toedragen: kinderyoga, kickboksen, djembé en dansen, om er maar een paar te noemen. De hele dag werden er verse pannenkoeken gebakken en waren er allerlei lekkere en gezonde snacks te koop. Ook waren er rondleidingen door de school en werd er veel informatie gedeeld over het buitenonderwijs en het bewegend leren dat op deze school centraal staat.

In de week voorafgaand aan deze feestelijke dag hielpen alle ouders van school mee met het verspreiden van flyers, zo wisten heel veel mensen ervan. Daardoor werd het festival goed bezocht door mensen uit de buurt én van verder weg. Er heerste een gezellige sfeer en het was stralend weer. De bezoekers hadden alle tijd voor de leuke activiteiten én om onderling een praatje te maken. Zo was het festival niet alleen een succes om deze leuke kleine school op de kaart te zetten, maar werd het ook een ontmoetingsplek voor ouders, opa’s, oma’s en buurtgenoten! Dit was mede door de aanwezigheid van #opladers een onderwerp van gesprek, en werden spontane ontmoetingen aangemoedigd en gestimuleerd. Deze dag was een prachtig voorbeeld van wat ouders met elkaar kunnen bereiken!

De organisatie van dit Open Dag Festival kijkt terug op een geslaagde dag, mede door de goede samenwerking met alle ouders en het team van school. Iedereen heeft er zo van genoten dat er nu al plannen worden gemaakt voor het volgende festival!